AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. Március 03. Szerda, Kornélia

Megvan, ki lesz az országos kórház-főigazgató

Az emberi erőforrások miniszterének javaslatára 2020. november 18-ai hatállyal Jenei Zoltánt nevezte ki országos kórház-főigazgatóvá Orbán Viktor. A miniszterelnök határozata a szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben olvasható.

Budapest, 2016. február 26. Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetõségében történõ változásokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2016. február 26-án. A Klik gazdálkodási és szervezeti problémáinak megoldására, valamint az új fenntartói struktúra kialakítására vonatkozó feladatkörbe miniszteri biztosként Jenei Zoltán kerül. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A közgazdász végzettségű Jenei Zoltán 2015 januárjától 2020 augusztusának végéig a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt.


Az Országos Kórházi Főigazgatóság az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv. Az OKFŐ feladataként a napokban megjelent rendelet egyebek mellett az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérését, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozását nevezi meg, kiemelve, hogy a szervezet ezek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Forrás: MAGYAR HÍRLAP