Üzleti élet felsőfokon
2023. Május 28. Vasárnap, Csanád, Emil

10-20-szor gyorsabb internet jöhet az otthonokba

A hazai háztartások számára jelenleg elérhető legyorsabb internetsebességhez is érezhető növekedést ígér a ZTE hálózatieszköz-gyártó vállalat új fejlesztése. A ZTE 50G PON nevű megoldás 50 gigabites sávszélesség biztosítására képes. A vállalat közlése szerint az 50 Gbps sebességű hálózati megoldás a gyakorlatban 2–10 gigabites sebességű internetelérét biztosíthat az előfizetőknek. A legtöbb háztartás számára ez a jelenleg […]

A hazai háztartások számára jelenleg elérhető legyorsabb internetsebességhez is érezhető növekedést ígér a ZTE hálózatieszköz-gyártó vállalat új fejlesztése.

A ZTE 50G PON nevű megoldás 50 gigabites sávszélesség biztosítására képes. A vállalat közlése szerint az 50 Gbps sebességű hálózati megoldás a gyakorlatban 2–10 gigabites sebességű internetelérét biztosíthat az előfizetőknek. A legtöbb háztartás számára ez a jelenleg használthoz képest tízszeres, hússzoros gyorsulást jelentene.

Az ultraszéles sávú, alacsony késleltetésű és válaszidő ingadozással rendelkező prototípus rendkívül nagy sávszélességű hozzáférést és jó minőségű internetet biztosíthat az otthonok és vállalkozások számára – közölte a ZTE.

A technológia nevében lévő PON kifejezés a passzív optikai hálózatra utal. Az ilyen hálózatok optikai elemei nem igényelnek elektromos tápellátást.

A fejlesztés újszerű módon optimalizálja a késleltetést (azt az időintervallumot, ami egy adatcsomag átviteléhez szükséges) a hálózati kapcsolaton keresztül, illetve intelligens módon, „időérzékeny ütemezési technológia” alkalmazásával ezredmásodpercről nanoszekundumos szintre csökkentette a késés ingadozását – olvasható a vállalat tájékoztatójában.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu