Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

12 milliót csalt ki a kamuügyvéd-kamunőgyógyász

Kuruzslás és csalás emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A Baranya Vármegyei Főügyészség közlése szerint a férfi 2021 őszétől kezdve kozmetikai kezelésekre járt egy nőhöz, akit már a kezdetektől tévedésbe ejtett, magáról azt állítva, hogy nőgyógyász.

Amikor néhány hónappal később a kozmetikus munka közben rosszul lett, a csaló felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van. A vádlott – hol saját lakásán, hol a sértett munkahelyén – a nőt többször megvizsgálta, tőle kenetet vett. A sértett később beajánlotta a férfit egy ismerősének is,

aki a párjával gyermeket tervezett, ennek folyományaként a férfi mind a másik nőt, mind párját több alkalommal megvizsgálta, tőlük kenetet, mintát vett.

A vádlottnak egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell a bíróság előtt: 2021 szeptemberében internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, akitől összesen 12 millió forintot csalt ki.

A társkeresőn megismert férfinek a vádlott álnéven mutatkozott be, de most már ügyvédnek adta ki magát, azt állítva, hogy felesége autóbalesetben meghalt, ő betegségekben szenved. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel,

akinek azt mondta, hogy az ügyvéd, akivel addig a sértett tartotta a kapcsolatot, meghalt, viszont minden vagyonát a sértettre hagyta.

A csaló azt követően bukott le, hogy a korábban megvizsgált pár nő tagjának egy idő után furcsa lett a vádlott „orvosi” tevékenysége, ezért feljelentést tett.

Nyitókép: Pixabay
forrás infostart.hu

További híreink