Üzleti élet felsőfokon
2022. Augusztus 18. Csütörtök, Ilona

500 gépesre nőhet a Wizz Air flottája

Váradi József már korábban beszélt erről, most úgy tűnik, tényleg megállapodtak az Airbusszal. További legalább 100 repülőt vásárol a Wizz Air, így a korábbi 388 gépes beruházással együtt közel 500 keskeny törzsű Airbusszal bővíti flottáját, írja a Reuters belső információkra hivatkozva. A magyar alapítású cég egyelőre nem kommentálta a híreket. Váradi József, a Wizz Air […]

Váradi József már korábban beszélt erről, most úgy tűnik, tényleg megállapodtak az Airbusszal.

További legalább 100 repülőt vásárol a Wizz Air, így a korábbi 388 gépes beruházással együtt közel 500 keskeny törzsű Airbusszal bővíti flottáját, írja a Reuters belső információkra hivatkozva. A magyar alapítású cég egyelőre nem kommentálta a híreket.

Váradi József, a Wizz Air elnök-vezérigazgatója korábban a hvg.hu-nak azt mondta, az évtized végére 500 gépes flottát tervez a légitársaság. Bár a Reuters arról nem ír, hogy mikorra érkeznek meg ezek a repülők, a mostani 140 gépes állomány – ha minden rendelést teljesít a francia gyártó – legalább 628-ra nőhet.

Az európai diszkont légitársaságok bíznak abban, hogy a járványhelyzet ellenére vissza fognak állni az utazási szokások, ennek megfelelően pedig folyamatosan bővítenék a flottájukat. Ebben egyelőre csak úgy tűnik, a Wizz Air sikeres: a Ryanair egyelőre kénytelen kivárni, mert a nekik gyártó amerikai Boeing árai túl magasak, az Easy Jetet pedig anyagi nehézségei miatt fel akarta vásárolni a Wizz, de a befektetők megmentették a céget.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu