AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 27. Szombat, Virgil

800 ezer nettó és céges BMW: az országos középérték 3,5-szeresét kapják az Aldi pályakezdő vezetői

Nő a diszkontok népszerűsége, de vele együtt a munkaerőhiány is: már a szakirányú diploma sem előfeltétele annak, hogy valaki vezető legyen az Aldinál, de ezzel nagy nyomás is jár.

Havi bruttó 1,2 millió forint fölé emelkedett az Aldi pályakezdő vezetőinek a fizetése, ehhez pedig már 3-as BMW is jár – írja a G7 a cég csütörtöki karriereseménye alapján. A német diszkontlánc a kezdő diplomás regionális értékesítési vezetőknek pár éve még “csak” bruttó 812 ezer és A4-es Audi járt, mára pedig a szakirányú végzettség sem előfeltétele a pozíciónak.

A lap szerint ez nettó 798 ezer forintot jelent, ha a jelentkezőnek még nincs eltartott gyermeke, ez pedig háromszorosa a magyarországi bérek 233 ezer forintos középértékének. Az állás azonban nagy terheléssel és felelősséggel jár, ugyanis 4-5 boltot, akár 150 dolgozót kell koordinálniuk a munkavállalóknak – írják.

A G7 szerint a kiskereskedelmet évek óta munkaerőhiány sújtja, ez pedig egybeesik azzal az időszakkal, amikor a diszkontláncok népszerűsége felívelt, a Lidl a piaci elsőséget is átvette. A bolti dolgozókért egyre nagyobb a verseny, és ugyan a diszkontláncok magas fizetéseket kínálnak nekik is, a menedzseri állások nagy nyomással járnak a szervezés miatt.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu