AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

92-94 százalékban oltatlanokat látott el az intenzív osztályon dolgozó önkormányzati képviselő

Nagyrészt nem beoltott emberek kerülnek intenzív osztályra, van, aki még akkor is tagadja a járvány létezését, amikor mellőle tolnak ki halottakat – mondta az intenzíven ápolóként dolgozó Varga Zoltán Péter önkormányzati képviselő.

Még az intenzív osztályon is voltak olyanok, akik tényként kezelték az oltásellenes álhíreket – erről írt nemrég a közösségi oldalán Varga Zoltán Péter, Dunakeszi jobbikos önkormányzati képviselője, aki egy budapesti kiemelt koronavírus-ellátó központban dolgozik intenzíves ápolóként. Varga az e heti HVG-ben számolt be részletesebben a tapasztalatairól.

Mint mondta, azt, hogy Bill Gates chipet tesz az emberekbe, félig viccesen hallotta, de sokan gondolják komolyan az ilyesmiket: a hozzájuk érkezők között kevesen vannak, akik képesek beszélni, de közülük többektől hallott „furcsa indokokat”. Volt, aki arról számolt be, hogy a munkatársaival megbeszélte, nem kell az oltás, de olyan beteget is látott, aki végignézte, hogy halottakat tolnak ki a kórteremből, majd azt mondta: nincs járvány.

Arra a kérdésre, hogy milyen arányban vannak oltottak az intenzív osztályokon, azt válaszolta:

azoknak, akik az ő osztályán voltak, 6-8 százaléka volt beoltva, 92-94 százaléka nem.

Sőt, az oltottak között olyanok is akadtak, akik más okból kerültek volna intenzív osztályra, de közben elkapták a Covidot. Azt azért hangsúlyozta, hogy ez nem reprezentatív, csak a saját osztálya tizenegynéhány ágyán cserélődő betegeket látja.

Arra is kitért, hogy korábban jórészt az idősebb, egyéb betegségekkel küzdők voltak súlyosabb állapotban, most először már a fiatalabbak aránya is nagy az intenzíveken.

szöveg és kép: hvg.hu