Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

A felhőszakadás miatt több vármegyére is riasztást adtak ki

Kettős fronthatás érvényesül, ami sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat.

Csütörtök estig még sokfelé várható akár több alkalommal is zápor, zivatar, ezt követően viszont fokozatosan szárazabb és melegebb levegő érkezik fölénk, így a hétvégére átmenetileg visszatér a hőség – írja a HungaroMet.

A fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, időszakosan erősen felhős körzetek is előfordulnak. Többfelé, több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, amelyeket főként felhőszakadás kísérhet, de jégeső és viharos széllökések is lehetnek.

(

A zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Estére a fátyolfelhők mellett a gomolyfelhők egy része összeesik, hajnalban rétegfelhőzet képződhet. Pára, foltokban köd is kialakulhat. A záporok, zivatarok számossága csökken, de helyenként még előfordulhatnak az éjszaka második felében is.

A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, de záporok, zivatarok mentén átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között alakul.


Csütörtök reggelig, délelőttig elsősorban a Dunántúlon, annak is főként a délnyugati, nyugati felében képződhetnek újra várhatóan többfelé zivatarok, ezek környezetében helyenként felhőszakadás, néhol jégeső, viharos széllökés kialakulhat. A Dunától keletre is van esély helyenként zivatarokra a fenti kísérőjelenségekkel.

)

Csütörtökön a nap további részében tovább folytatódik a zivatartevékenység és a nap előrehaladtával többfelé lehet számítani az előfordulásukra. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti, egyes területeken 50 mm feletti csapadékra is van esély az intenzív vagy az ismétlődő zivatarokból. A zivatarokhoz néhol jégeső, illetve viharos szél is társulhat.

Napközben kettős fronthatás érvényesül, ami sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat. Fejfájás, migrén gyötörhet sokakat, illetve a görcsös panaszok is felerősödhetnek. Az UV sugárzás extrém magas lehet, védjük a bőrünket, ha a napra megyünk! A pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. Az útifű virágpora országosan közepes, helyenként magas koncentrációban lehet jelen, míg a libatopféléké, a lóromé, a kenderféléké, a gyékényé, a sásféléké, valamint az ernyősvirágzatúaké országosan alacsony.

forrás-fotó-hirado.hu/met.hu

További híreink