Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

A kormányszóvivő bejelentette, mikor indul most már tényleg az otthonfelújítási program

A lakosság számára július 1-jén nyílik a pályázat

A lakosság számára július 1-jén nyílik a pályázat, az összes részletet június 17-én hozzák nyilvánosságra.

Az Energiaügyi Minisztérium szerint június 17-én, hétfőn kerül fel az otthonfelújítási program végleges pályázati felhívása a honlapjukra, hétfőtől előregisztrálhatnak azok a kivitelezők, akik közül a beruházók választhatnak. A lakosság számára július 1-jén nyílik meg a pályázat – mondta el Vitályos Eszter kormányszóvivő a kormányinfón.

Áprilisban a Nemzetgazdasági Minisztérium még azt közölte, hogy a pályázati jelentkezéseket június 3-ától lehet majd beadni. Május végén a Portfolio.hu írta meg, hogy a program egyik kulcseleme nem készült el, ezért többhetes csúszásra kell számítani. A késést az illetékes minisztériumok sem tagadták, de átkeretezték: több idejük lesz felkészülni a pályázni szándékozóknak, és várhatóan szélesebb kör férhet hozzá a támogatáshoz.

A programban 6 millió forint támogatásra lehet pályázni energetikai korszerűsítésre, ennek fele támogatott hitel, fele vissza nem térítendő támogatás. Illetve közel fele, a vissza nem térítendő rész akár 3,5 millió forint lehet (ez esetben 2,5 millió forint a hitelrész), az ingatlan elhelyezkedésétől és az igénylő jövedelmi helyzetétől függ, milyen konstrukcióhoz lehet hozzáférni.

hvg.hu

fotó: istock

További híreink