AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. Szeptember 27. Hétfő, Adalbert

A laborok a negyedik hullámban is tízmilliókat kaszálhatnak a Covid-tesztekkel

Ráadásul egyre több az olyan intézmény, ahol mintavételt végeznek.

Az Mfor.hu összefoglalója szerint már nagyon színes az a vállalkozói kör, amelyik a koronavírus-járvány sokadik hullámában is tesztelni fogja a magyarokat. A Covid-biznisz pedig elég nagy pénzeket mozgat, ami az elvégzett tesztek utáni pénzmozgáson is látszott: többen százmilliós profitot hoztak össze.

A portál abból indult ki, hogy az 5,5 millió oltott ellenére sok olyan magyar lehet, akit az újabb járványhullám komolyabban fog érinteni, így tesztelésre is szüksége lehet. Ezen pedig ismét a különböző tesztelő-cégek és laborok kereshetnek sokat.

A cikkben kitérnek rá, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán elérhető egy lista, amiben a mintavétel céljából felkereshető intézményeket nevezik meg. A felsorolás hosszú, és szerintük „ebből is látszik, hogy Magyarországon virágzik a Covid-biznisz”. A portál ezután számba veszi a különböző tesztárakat, amik tényleg elég változatosak. Egyes szűrőállomásokon 10 ezer forintot, máshol 30-at is elkérnek. A például az OTP-s Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Budai Egészségközpont szeptember 1-től iskolás korú gyerekeket (6 éves kortól) is szűr koronavírusra. Ez 18 ezer forintba kerül, a betegség utáni kivizsgálási csomag viszont 87 ezer.

Példaként hozzák fel a Corden International (Magyarország) Kft.-t is, ami a PCR-teszt mellett IgG antitest szerológiai vizsgálatot is végez. Az Mfor szerint a Corden 2016–2019 között 1,6-2,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított, 2020-ban viszont 5,6 milliárd forintra ugrott a bevételük.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu