Üzleti élet felsőfokon
2024. Május 29. Szerda, Magdolna

A napelemes rendszerek miatt fejleszti hálózatát az E.ON

Határon átnyúló magyar – szlovák együttműködésben, öt év alatt újul meg az Észak-Dunántúl és Nyugat-Szlovákia villamosenergia-hálózata. Az energiacég 2021-ben Öttevényben és Gyermelyen telepített új alállomásokat, majd idén februárjában fejezte be Székesfehérvár dél alállomásának bővítését, 2022-ben pedig további fejlesztések indulnak a Dunántúlon. A fejlesztések célja, hogy lehetővé tegyék új fogyasztók és megújuló energiatermelők csatlakoztatását a hálózathoz. […]

Határon átnyúló magyar – szlovák együttműködésben, öt év alatt újul meg az Észak-Dunántúl és Nyugat-Szlovákia villamosenergia-hálózata.

Az energiacég 2021-ben Öttevényben és Gyermelyen telepített új alállomásokat, majd idén februárjában fejezte be Székesfehérvár dél alállomásának bővítését, 2022-ben pedig további fejlesztések indulnak a Dunántúlon. A fejlesztések célja, hogy lehetővé tegyék új fogyasztók és megújuló energiatermelők csatlakoztatását a hálózathoz.

Az Európai Unió által támogatott, határon átnyúló együttműködésben megvalósuló Danube InGrid projekt – mely 2021 decembere óta kiemelten közérdekű beruházás – a napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatásához szükséges műszaki feltéteteleket teremti meg az E.ON közleménye szerint.

Kisbéren egy új létesítmény, egy zöldmezős alállomás építési munkálatai kezdődnek, Zalaszentgróton pedig várhatóan év végével indul el a jelenleg üzemelő transzformátorállomás fejlesztése.

Az E.ON emellett két új nagyfeszültségű távvezetéket is létesít a projekt keretében – egy 63 km-es szakaszt a Bakonyon keresztül és egy 49 km-es vonalat Csorna-Répcelak-Csepreg között. Összesen több mint 6000 távműködtetésű kapcsolóberendezés, illetve zárlatjelző telepítése is megkezdődött.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu

További híreink