Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

A rendőrség nevében küldenek SMS-t a csalók

Újabb módja a csalásnak.

A rendőrség nevében küldenek szöveges üzeneteket a csalók, amelyben bírság befizetésére szólítják fel az áldozatokat. Ne dőljön be, alaposan gondolja át, mielőtt cselekszik – olvasható a Police.hu közleményében.

Több fórumon is felhívtuk már a figyelmet arra, hogy a rendőrség nevében is rengeteg visszaélést követnek el az online csalók, de a figyelmeztetések ellenére úgy tűnik sajnos még mindig sokan bedőlnek ennek az átverésnek.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatának munkatársai például naponta kapnak olyan telefonhívásokat, amelyben a bírság befizetésére utasító SMS-ek felől érdeklődnek az emberek. Sajnos többen nem csak azért ragadnak telefont, hogy előzetesen meggyőződjenek az üzenet valóságtartalmáról, hanem már csak bejelentik, hogy ők bizony ezt már be is fizették az összeget.

A rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet az átverés elkerülésének érdekében:

A rendőrség nem SMS-ben kommunikál! Amennyiben az objektív felelősség alá tartozó eljárásban bírságot szab ki, arról ügyfélkapun, cégkapun vagy írásbeli határozatban rendelkezik.
A rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érje el! Ne kattintson üzenetben kapott linkekre!
A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Pofátlan csalás terjed, megnyomta a vészcsengőt a rendőrség – Közösségi oldalán hívta fel a rendőrség a figyelmet egy új csalásra, amely a Whatsapp felhasználókat célozza meg.

https://www.economx.hu

fotó: istock

További híreink