Üzleti élet felsőfokon
2022. Augusztus 18. Csütörtök, Ilona

A Tate Modern múzeumban Cézanne képeit és szürrealistákat is kiállítanak jövőre

Nagyszabású tárlattal várják a látogatókat. Nagyszabású Cézanne-kiállításra és szűrrealista tárlatra is számíthatnak jövőre a londoni Tate Modern látogatói. A Tate múzeum 2022-es programjáról beszámoló The Guardian szerint emellett a nagy presztízsű brit kortárs művészeti elismerés, a Turner-díj nyerteseinek művei is bemutatkoznak majd az intézmény egy kiállításán. A Surrealism Beyond Borders (Határok nélküli szűrrealizmus) című kiállítást […]

Nagyszabású tárlattal várják a látogatókat.

Nagyszabású Cézanne-kiállításra és szűrrealista tárlatra is számíthatnak jövőre a londoni Tate Modern látogatói.

A Tate múzeum 2022-es programjáról beszámoló The Guardian szerint emellett a nagy presztízsű brit kortárs művészeti elismerés, a Turner-díj nyerteseinek művei is bemutatkoznak majd az intézmény egy kiállításán.

A Surrealism Beyond Borders (Határok nélküli szűrrealizmus) című kiállítást februárban rendezik meg a Tate Modernben. A programban a szűrrealista stílus nemzetközi elterjedésének bemutatása is szerepel.

Az Európából induló irányzat az egész világot megkerülte: Tokiótól Mexikóig, az egyiptomi Művészet és szabadság-mozgalomban, az afrikai művészek alkotásaiban és a martinique-i Aime Cesaire költészetében is megjelent. 2022 májusára Cornelia Parker retrospektív tárlatával készül a múzeum.

A Tate Modern 2022 őszére tervezi nagyszabású Cézanne-kiállítását. Olyan képeket is bemutatnak a művésztől, amelyeket Nagy-Britanniában még nem állítottak ki korábban.

Szintén jövő év őszén, novemberben láthatja a közönség a lengyel szobrász, Magdalena Abakanowicz munkáit.

A Tate Liverpool ad majd otthont a Turner-díjasok munkáinak. A múzeumban májusban a Radical Landscapes (Radikális tájak) című csoportos kiállítás is bemutatkozik, amely azt vizsgálja, hogyan ábrázolták a művészek a brit vidéket a “miszticizmus, a kísérletezés és a lázadás” helyszíneként.

Forrás: MTI