Üzleti élet felsőfokon
2023. December 05. Kedd, Vilma

Akciófilm Debrecenben: kilencemeletnyi magasságban mentettek életet a rendőrök

Perceken keresztül tartott a levegőben három rendőr egy férfit, aki öngyilkos akart lenni. A tűzoltók segítségével tudták megmenteni az életét.

Egy kétségbeesett debreceni nő hívta a rendőröket azzal, hogy egy férfi lábat lát lógni a 9. emeletről. A rendőrök egyszerre értek oda a helyszínre a tűzoltókkal és a mentőkkel. Az egyik rendőr az Origónak elmondta, amikor kiszálltak a kocsiból, azt látták, hogy a 9. emeleten egy férfi lóg a levegőben az erkélyről. Az lakáshoz nehezen jutottak oda, mert a folyosó be volt zárva, de berúgták az ajtót, majd a lakás ajtaját nyitva találták.

Mivel a férfi az erkély alján kapaszkodott, nem vette észre a rendőröket, akiknek esélyük sem volt behúzni a férfit, mert volt közöttük egy közel 50 centis virágtartó. Végül az egyikük az üveg korlát alatti szűk résen átnyúlva elkapta a férfit kezét. Ekkor a férfi elengedte a korlátot, így csak az egyik rendőr tartotta őt.

A másik két rendőr a korláton átnyúlva fogta meg a férfit, és hárman tartották nagyjából hat percig. Eközben az öngyilkosjelölt próbált elrugaszkodni, és azt kérte a rendőröktől, hogy engedjék el. Az egyenruhások egyre nehezebben bírták tartani a férfit, a tűzoltók azonban a parkoló autók miatt csak a nyolcadik emeletig tudták emelni a létrás kosarukat, de az egyik tűzoltónak így is sikerült megfognia a férfi bokáját. A rendőrök elengedték a férfit, akit a tűzoltók berántották az emelőkosárba, ahonnan azonban ismét ki akart ugrani.

A tűzoltók gyorsan kapcsoltak, rátérdeltek, majd a kezén lévő bilincset a kosárhoz zárták. Ezek után levitték a férfit, levették róla bilincset, majd a mentők kórházba vitték.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Nyitókép: police.hu

forrás – infostart.hu

További híreink