Üzleti élet felsőfokon
2022. Július 03. Vasárnap, Kornél, Soma

Allergiás rohamot kapott és meghalt egy hétéves fiú egy újpesti benzinkúton

Rosszul lett és meghalt egy hétéves kisfiú egy IV. kerületi benzinkúton kedden délután.

Mint posztjában fogalmazott, este csörgött a telefonja, a vonal túlsó végén a IV. kerület rendőrkapitánya volt. Ez sokszor jót is szokott jelenteni, de ezúttal egy nagyon rossz hírrel szolgált.

“Tegnap késő délután életét vesztette egy 7 éves kisfiú, az iskolában megtartott születésnapi tortázás után. A mentők másfél órán keresztül küzdöttek az életéért, sajnos mindhiába. Vélhetően ételallergia következtében kialakult heves reakció okozhatta értelmetlen halálát. Apaként is letaglózott a hír. Osztozom a család gyászában, őszinte részvétemet fejezem ki!”

– írta Déri Tibor a bejegyzésben.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség közölte, az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Hozzátették, a körülmények tisztázása a nyomozás feladata, az üggyel kapcsolatban további részleteket nem kívántak adni.​

A Blikk azt írja, a tragédia a Fóti úton lévő MOL benzinkútnál történt, nem messze járt iskolába az elhunyt gyermek. Egy kétségbeesett édesanya rohant be a töltőállomásra, és kérte a személyzet segítségét, mert vészhelyzetben van, amin csak a mentők segíthetnek.

Fia ekkor már alig kapott levegőt, és bár nagyon gyorsan kiértek a mentők, két órán át küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni az életét.

A lapnak egy szemtanú arról beszélt,

“szívszaggató volt nézni, ahogy a kisfiú küzd az életéért, és ahogy ebben a mentők segítik. Éppen akkor tankoltam, amikor szirénázva megérkeztek, és egy szempillantás alatt már a mentést végezték. Én annyit hallottam a nagy sürgés-forgásban, hogy a kisgyereknek mogyoró-allergiája van.”

A fiú az iskolában volt halála előtt, ahol osztálytársa születésnapi ünnepségét tartották. A Blikk úgy tudja, hogy a születésnap fénypontjaként mindenki kapott egy szeletet abból a tortából, amelyet az ünnepelt hozott, és mogyorót is tartalmazott. A kisfiú megette a maga tortaszeletét, azonnal rosszul lett, hánynia kellett, az iskola pedig értesítette a szülőket. A gyermeket állítólag az édesanyja ölben vitte ki az iskolából, és az autóba tette.

A lap kereste az iskola igazgatóját is, de nem kívánt nyilatkozni.

Forrás: 24.hu