Üzleti élet felsőfokon
2022. Január 27. Csütörtök, Angelika

Az AWS tagjai először beszéltek Siklósi Örsről halála óta

A zenekar a Youtube csatornájukon megjelent interjúban beszélt a tragédiáról.

Az AWS tagjai, Brucker Bence, Kökényes Dániel, Veress Áron és Schiszler Soma részletesen meséltek Siklósi Örs betegségéről, küzdelméről, valamint saját érzéseikről az esettel kapcsolatban. Elmondták, hogy Örs betegségének a kezdetén mindannyian kicsit bezártak, ám egyikük sem számított a legrosszabbra, mivel a frontember egészen az utolsókig kitartott pozitivitása mellett: bizakodott, nem hagyta őt el életvidámsága és élni akarása. Az énekes folyamatosan terveiről, a zenekar jövőjéről beszélt.

“Volt pár életmentő műtétje, és ezekben a pillanatokban is, amikor kitolták a műtőből, az volt az első gondolata, hogy mi lehet velünk, mi ezt hogyan éljük meg” – mondták a videóban.

A zenekar szerint eddigi dalaiknak a szövege is teljesen új értelmet nyer a tragédia után. Úgy érzik, mintha Örs mindig is sejtette volna, hogy neki sokkal hamarabb lesz dolga a halállal, mint másoknak. Szerintük ez nem egy olyan dolog, amit az ember tudatosan megfogalmaz magában, hanem ez egy érzés, ami végigkíséri az egyén egész életét.

,,Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek a dalszövegek, meg régi versei az Örsnek erre reflektálnak, még ha ő ezt abban a pillanatban nem is tudta.” – hangzott el.

 Az interjúban szó esik még arról is, hogy ők csapatként és egyénenként hogyan élik meg a történteket, mit gondolnak a zenekar további létével kapcsolatban. Azt is megtudhattuk, hogy a frontember családja is támogatja őket a folytatásban.

Beszéltek arról is, hogy az énekes óriási akaraterejéből adódóan még a betegsége alatt is született három eddig még nem publikált dalt, amiből egy még idén nyáron, a Budapest Parkban megrendezett emlékest előtt meg fog jelenni.

“Ez a koncert olyan, amiből mi és a barátaink is ki tudják venni a részünket, és ami segíti a feldolgozás folyamatát. Örs teljes életművének tudunk emléket állítani, nem csak mi, a szűk baráti társasága, hanem azok is, akikkel koncerteken találkozott. Szerettük volna, hogy nekik is legyen lehetőségük méltóképp elbúcsúzni Örstől.”

Az esten befolyt összegből az énekes családja létre fogja hozni a Siklósi Örs Alapítványt, ami kiadja majd Örs eddig még nem megjelentetett verseit és dalait, illetve rendez majd egy zenei tábort, amit még névadója álmodott meg életében.

Borítókép: AWSofficial Youtube