Üzleti élet felsőfokon
2022. Augusztus 18. Csütörtök, Ilona

Az Easy Jet kikosarazta a Wizz Airt, zuhanni kezdtek a részvények

Meredeken zuhanni kezdett az Easy Jet részvényárfolyama, miután a cég jelezte, hogy visszautasított egy befektetői ajánlatot. Iparági hírek szerint a Wizz Air vásárolta volna fel a céget. Az Easy Jet jelentős tőkebevonásra és hitelfelvételre készül, hogy túlélje a járvány miatti válságot. Az EasyJet részvényei 10 százalékos mínuszban is jártak, miután a légitársaság bejelentette, hogy visszautasított […]

Meredeken zuhanni kezdett az Easy Jet részvényárfolyama, miután a cég jelezte, hogy visszautasított egy befektetői ajánlatot.

Iparági hírek szerint a Wizz Air vásárolta volna fel a céget. Az Easy Jet jelentős tőkebevonásra és hitelfelvételre készül, hogy túlélje a járvány miatti válságot.

Az EasyJet részvényei 10 százalékos mínuszban is jártak, miután a légitársaság bejelentette, hogy visszautasított egy felvásárlási ajánlatot. Az Easy Jet szerint a visszautasítás indoka az volt, hogy a részvénycserét tartalmazó ajánlatban az ő részvényeik árfolyama alulértékelt volt – írta a Bloomberg híre alapján a Portfolio.

A felvásárlási ajánlatot tett céget nem nevezték meg, de iparági források alapján előzőleg sajtóhírek arról szóltak, hogy a rivális Wizz Air akarta felvásárolni az Easy Jetet. A felvásárlási szándékot a Wizz Air sem erősítette meg.

A Reuters közben arról adott hírt, hogy az Easy Jet 1,7 milliárd dolláros tőkebevonást hajt végre, emellett 400 milliós hitelt is felvesz, hogy átvészelje a koronavírus-járvány miatti rossz helyzetet, ami miatt 4500 munkahelyet már kénytelen volt megszüntetni.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu