AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 27. Szombat, Virgil

Az orosz kormány szerint a WHO-nak a Szputnyik V dokumentációjával szemben volt kifogása

Az orosz egészségügyi miniszter szerint a vakcinával szemben nem volt kifogás.

Nem magával a Szputnyik V vakcinával, hanem az oltóanyag dokumentációjával szemben voltak kifogásai az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy hétfői, a Fekete-tenger parti Gelendzsikben rendezett gyógyászati biotechnológiai tanácskozáson.

A termékkel szemben nem volt kifogás, csak a dossziéjával szemben. Minden gyógyszerészeti termékről dokumentumcsomagot kell kiállítani, amelyet szakértők ellenőriznek és értékelnek – mondta a tárcavezető.

Murasko szerint a WHO-regisztrációhoz szükséges kiegészítések megtörténtek, így minden akadály elhárult. A Szputnyik V használatát már mintegy hetven országban engedélyezték, amelyek összlakossága meghaladja a négymilliárdot, a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) általi engedélyeztetése még várat magára.

Vaszilij Spak egészségügyi miniszterhelyettes a Krím félszigeti Alustában rendezett Mikrolektronyika 2021 fórumon hétfőn bemutatta a Tor elnevezésű készüléket, amely állítása szerint gyenge elektromágneses sugárzással képes meggyengíteni és megölni a vírusokat, köztük a Covid-19-et okozó SARS-CoV-2 koronavírust is. Spak szerint a berendezés egyedülálló a világon, sugárzása ötöde egy mobiltelefonénak, és “abszolút ártalmatlan az emberre”. A helyettes tárcavezető azt mondta, hogy napi 15 perces használat védettséget biztosít az új koronavírusos fertőzéssel szemben.

A Tort a Granyit konszern fejlesztette ki. A vállalat honlapján közölt tájékoztatás szerint a készülék a SARS-CoV-2 RNS-e által kibocsátott spektrummal ellentétes hullámokat hoz létre. A hullámok “elhallgattatásának” ez a módszere sikeresen elfojtja a koronavírust. A berendezés működési elvét Nyikolaj Gyevjatkov akadémikus, a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet (MFTI) professzora dolgozta ki.

A Granyit szerint a Tor egészségügyi intézményekben történő alkalmazásának eredményei azt mutatták, hogy a kezelés ötödik napján a betegség kialakulását jelző IgM-antitestértékek negatívvá válnak az új koronavírusos fertőzéssel kórházba került betegeknél, és a Covid-19-betegek kórházból való elbocsátásának dinamikája a két-három hetes használat után 30-50 százalékkal megnőtt.

A Granyit megkezdte a Tor sorozatgyártását. A készülék mínusz 20 és plusz 40 Celsius fok közötti hőmérsékleten működik, energiafogyasztása 80 watt, nettó súlya 8,5 kilogramm.

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt az igazolt fertőzöttek száma 25 781- gyel – ez a legmagasabb adat január 2. óta – 7 612 317-re emelkedett. Az országban 661 025 aktív esetet tartanak számon. A halálos áldozatok száma 883-mal 210 801-re, a felépülteké pedig 14 526-tal 6 740 491-re nőtt.

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügylet (Roszpotrebnadzor) vezetője a kormányzati járványügyi koordinációs tanács elnökségének moszkvai ülésén “rendkívül feszültnek” nevezte az országos járványügyi helyzetet. Elmondta, hogy a tömegrendezvényeket az ország egész területén leállították. Mint mondta, ilyeneket kizárólag tisztifőorvosi engedéllyel, a járványfolyamat tendenciájának függvényében szabad megtartani.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu