Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Az OTP Csoport támogatja ukrajnai bankját

Az orosz leánybank működését teljesen alárendelik a nemzetközi szankciós előírásoknak. Az OTP Csoport minden lehetséges eszközzel támogatja Ukrajna működését, azon dolgozik, hogy az ország pénzügyi infrastruktúrája, így a gazdaság egésze működőképes maradjon a háború közepette is. Azt írták, az ukrajnai leánybank tevékenységének fenntartása mellett több millió eurós támogatással, tárgyi adományokkal, munkatársaik, ügyfeleik körében indított több […]

Az orosz leánybank működését teljesen alárendelik a nemzetközi szankciós előírásoknak.

Az OTP Csoport minden lehetséges eszközzel támogatja Ukrajna működését, azon dolgozik, hogy az ország pénzügyi infrastruktúrája, így a gazdaság egésze működőképes maradjon a háború közepette is.

Azt írták, az ukrajnai leánybank tevékenységének fenntartása mellett több millió eurós támogatással, tárgyi adományokkal, munkatársaik, ügyfeleik körében indított több százezer euró értékű humanitárius adománygyűjtéssel, 160 menekült elszállásolásával, ellátásával járulnak hozzá a válsághelyzet kezeléséhez.

Az oroszországi leánybank működését teljesen alárendelik a nemzetközi szankciós előírásoknak.

Fokozatosan leépítik a vállalati hitelportfóliójukat, nem fektetnek orosz állampapírokba, ezek forgalmazását a teljes nemzetközi OTP Csoportban felfüggesztették.

Az OTP Bank Nyrt. nem nyújt finanszírozást oroszországi leánybankja számára.

Az OTP Csoport folyamatosan mérlegeli, szükség van-e további változtatásokra oroszországi jelenlétével kapcsolatban. Minden lehetséges döntést számba vesznek, elemzik az orosz piac esetleges elhagyásának feltételeit, következményeit is.

Forrás: 24.hu

Fotó: 24hu/MARJAI JÁNOS

További híreink