Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Azonnal a bankszámlánkra utalhatjuk a visszaváltott üveg árát

A vásárló háromféle módon kaphatja vissza az 50 forintot

A MOHU-nak köszönhetően elsőként Magyarországon van lehetőség arra, hogy a visszaváltási díjat azonnal a saját bankszámlára utalja az ügyfél. A műanyag palackot, üveget vagy alumíniumdobozt visszaváltó vásárló háromféle módon kaphatja vissza az 50 forintot, miután bedobta az automatába a csomagolást: az üzletben levásárolható utalványként, felajánlhatja jótékonysági célra vagy – az új, magyar fejlesztésű REPont applikációnak köszönhetően  – rögtön átutalhatja azt a saját bankszámlájára.

Nemzetközi szinten is egyedülálló fejlesztést vezetett be a MOHU a hazai italcsomagolás-visszaváltási rendszerben, miután május végén elindult és letölthetővé vált a visszaváltási díj azonnali banki átutalását lehetővé tevő REpont applikáció. Az okostelefonra a cég honlapjáról egyszerűen letölthető alkalmazásnak köszönhetően a visszaváltó automatákba bedobott palackok után járó visszatérítést közvetlenül a bankszámlánkra is kérhetjük, amire jelenleg csak a magyarországi visszaváltási rendszerben van lehetőség. Ilyen – országos rendszerre kiterjedő –  megoldás máshol nincs Európában, áll a cég közleményében.

A MOHU irányításával, külső partnerek bevonásával (MA-Coding, Envipco, Tomra, Sensoneo, Alerant, Raiffeisen Bank) fejlesztett alkalmazás számos új kényelmi funkciót kínál a vásárlók számára. A legfontosabb, nemzetközi szinten is jelentős újítást az, hogy az applikáció letöltése, és a rövid regisztrációs folyamat után bankszámlaszámunk megadásával kérhetjük a REpont automatánál az azonnali visszautalást. Ennek előfeltétele az applikáció letöltése és egy egyedi azonosító létrehozása.

Az egyszerű regisztrációs folyamat a személyes alapadatok megadását, majd a kétfaktoros hitelesítést követően a bankszámlaszám rögzítésével zárul. Ezt követően a felhasználó egyedi azonosítót kap, melyet a visszaváltó automatánál beszkennelve a visszaváltási folyamatnak már akár első lépéseként azonosíthatja magát. Az azonosítás után és a visszaváltási tranzakciót követően az automata kijelzőjén található kifizetés gombra kattintva a visszaváltási díj az Azonnali Fizetési Rendszer szabályainak megfelelően, néhány másodpercen belül megérkezik a bankszámlára.

Az alkalmazás egyéb hasznos funkciókkal is bír. A ‘helyszínek’ funkció megnyitásával helyadataink megosztását követően megtekinthetőek a legközelebbi REpont automaták, a térképen található pontokra kattintva ellenőrizhetjük az üzletek nyitvatartási idejét, címét és az automata által elfogadott italcsomagolások típusát is. Az alkalmazás vonalkód-ellenőrző funkciójának használatával még otthonunkban megbizonyosodhatunk arról, hogy az italcsomagolás visszaváltható-e, olvasható a közleményben.

mfor.hu

fotó: istock

További híreink