Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Bekeményít az időjárás, leszakad az ég, jönnek a viharok

Egyre nagyobb számban alakulnak ki záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok.

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet – írja a HungaroMet.

(Fotó: met.hu)

Heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti irányú szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére megnövekszik a fátyolfelhőzet, valamint a Dunántúlon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az északkeleti tájakon alapvetően lecsengő jelleggel, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon akár több helyen is előfordulhat zápor, zivatar.

(Fotó: met.hu)

Csak zivatarok környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.


Ma délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföld térségében.

(Fotó: met.hu)

Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső, viharos széllökés illetve felhőszakadás kíséretében. Estétől, késő estétől kevesebb helyen, de tovább folytatódik a zivatartevékenység.

(Fotó: met.hu)

A déli, délutáni órákban egy-egy heves zivatarra is van esély a középső országrészben.

forrás- hirado.hu

További híreink