Üzleti élet felsőfokon
2022. December 06. Kedd, Miklós

Covid: már a legszigorúbb országban is enyhítenek

Az Egyesült Arab Emírségek a világ egyik leggyorsabb oltási programjával és legalacsonyabb halálozási arányával rendelkezett a koronavírus idején.

Szinte minden koronavírus elleni korlátozást feloldanak az Egyesült Arab Emírségekben, ugyanis tovább csökkent a koronavírusos esetek száma – számol be a Bloomberg.

Portfolio azt írja, a legtöbb nyilvános helyen opcionális lesz a maszk viselése az országban. Az egészségügyi intézményekben és a fogyatékkal élők számára fenntartott központokban viszont továbbra is kötelező lesz a maszkhordás.

A lakosoknak a továbbiakban nem lesz szükségük a kormány egészségügyi alkalmazásán található “zöld belépő” rendszerre a közintézményekbe való belépéshez. A rendszer színkódokkal jelzi az oltási státuszt, illetve a koronavírus-tesztek eredményét, az alkalmazást azonban mostantól maximum csak szükség esetén ellenőrzik.

Az Egyesült Arab Emírségek az elmúlt hónapokban átlagosan napi háromszáz megbetegedést jelentett. A világjárvány idején az ország a szigorú maszkviselési szabályokra és az oltásokra támaszkodott, így utazási korlátozásokat ezen felül nem nagyon vezettek be.

Nyitókép: Pixabay

forrás infostart.hu