Üzleti élet felsőfokon
2024. Március 03. Vasárnap, Kornélia

Cristiano Ronaldo megszólalt a kiesés után

Köszönetet mondott Portugáliának, de Katarnak is. „Az álom szép volt, amíg tartott” – írja közösségi oldalán.

Cristiano Ronaldo, a katari labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőjében búcsúzott portugál válogatott kiválósága nyitva hagyta a kérdést, hogy a jövőben pályára lép-e még a nemzeti együttesben, azt viszont kijelentette, hogy a világbajnokságokkal kapcsolatos álma szombaton véget ért.

A 37 éves, ötszörös aranylabdás csapata egyenes kieséses szakaszban játszott két mérkőzésén egyaránt csereként lépett pályára. A Svájc elleni nyolcaddöntőt 6-1-re megnyerték a portugálok, a Marokkó elleni negyeddöntőt viszont 1-0-ra elveszítették.

Cristiano Ronaldo közösségi oldalán kifejtette: itt az ideje, hogy mérleget készítsen a vb-ről, azzal kapcsolatban azonban nem szándékozik végleges választ adni, hogy a jövőben lesz-e még válogatott vagy sem. Hozzátette: ebben a kérdésben „nincs értelme elhamarkodottan dönteni”, viszont mindenkinek tudtára szeretné hozni, hogy sokat beszéltek, írtak és spekuláltak vele kapcsolatban a vb alatt sok mindenről, de Portugália iránti elkötelezettségében egyetlen pillanatra sem bizonytalanodott el.

„Mindig egy portugál voltam, aki a közös célunkért küzdött.Soha nem fordítanék hátat a csapattársaimnak és a hazámnak”

– írta.

Cristiano Ronaldo szombaton 196. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel beállította a kuvaiti Bader al-Mutava válogatottsági rekordját. Ezeken 118 alkalommal volt eredményes, amivel egyedüli rekorder a világon. A portugál klasszis öt vb-n összesen 22 meccsen játszott, és mind az öt tornán szerzett gólt, ami senki másnak nem sikerült még.

„Mindig nagyszerű társakkal játszhattam a válogatottban, amelyet portugálok milliói támogattak. Én mindenemet beleadtam és mindenemet a pályán hagytam, amim volt. Soha nem riadtam vissza egy ütközettől, és soha nem adtam fel azt az álmot, ami sajnos tegnap véget ért” – írta vasárnap.

A támadó szerint a vb-szereplés kapcsán „mindenki levonja majd a saját következtetéseit”, neki azonban – legalábbis egyelőre – nincs más mondanivalója.”Köszönöm, Portugália! Köszönöm, Katar! Az álom szép volt, amíg tartott”

– tette hozzá.

A vb-rajt napjaiban a Manchester Uniteddel szerződést bontott Cristiano Ronaldo jelenleg klub nélküli, a következő vb idején – amelynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös házigazdája lesz 2026-ban – már 41 esztendős lesz. A 2024-es Európa-bajnokságig azonban csak bő másfél év van hátra.

Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

forrás infostart.hu

További híreink