AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. Szeptember 27. Hétfő, Adalbert

Csak újrahasznosítható papírpoharak lesznek a Coca-Cola automatáiban

A vállalat 2022 első negyedévére az össze műanyag poharat lecseréli.

Fokozatosan kivezeti a piacról a jellemzően kávéautomatákban használt műanyag poharait a Coca-Cola HBC Magyarország – közölte a vállalat.

A főként munkahelyi környezetben, oktatási intézményekben, nagyáruházak előtereiben, közlekedési csomópontokban és egészségügyi intézményekben kihelyezett automaták a tervek szerint 2022 első negyedévére kizárólag 100%-ban újrahasznosítható papírból készült pohárban adják majd az italokat a fogyasztóknak. A vállalat ezzel a lépéssel, az éves szinten milliós nagyságrendben felhasznált poharak kiváltásával 25-30 tonnával kevesebb műanyagot használ fel.

Az átállás egyébként egy dizájnpályázattal indul, amit a Coca-Cola a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együtt valósít meg. A MOME hallgatóinak munkái közül kerül majd ki a papírpoharak dizájnja. A szakmai zsűri választja ki a 10 fős shortlistről a fődíjas és további helyezett alkotásokat, a pályázat összdíjazása bruttó 1,6 millió forint, a nyertes pályázó országszerte 1000 automatában láthatja majd viszont a nyertes terv megvalósulását.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu