Üzleti élet felsőfokon
2024. Március 03. Vasárnap, Kornélia

Döntött a főváros a karácsonyi díszkivilágításról

Az idén nem lesz karácsonyi díszkivilágítás a fővárosban, a kerületek egyéni büdzséjük terhére még dönthetnek másképp. Idei költségei rendezésére újabb folyószámlahitelt vesz fel Budapest.

Az idén nem lesz a Budapesten karácsonyi díszkivilágítás, a Fővárosi Önkormányzat ezzel valamivel több mint 28 millió forintot tud megspórolni. Ezt egyelőre általános tartaléknak csoportosítanák át, számolt be a Telex. Ettől független a kerületek saját büdzséjükből csinálhatnak majd díszkivilágítást.

Karácsonyi vásár után fényárstop

Az már korábban kiderült, hogy idén nem a főváros rendezi a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, mert nem tudott időben megegyezni az V. kerületi önkormányzat és a főváros.

A karácsonyi díszkivilágítás kérdéséről Karácsony Gergely főpolgármester kikérte a követői véleményét arról, megtartsák-e az ünnepi díszkivilágítást, a több mint ötezer reakcióból mindössze 350-en ragaszkodtak a díszkivilágításhoz.

Új villamosok, hitel

Karácsony korábban bejelentette, hogy 20 darab új CAF villamos érkezhet a fővárosba. Az erről szóló javaslatot a közgyűlés is jóváhagyta. Emellett a főváros fizetőképességének fenntartása érdekében egy legfeljebb 25 milliárd forintos folyószámlahitelről is döntöttek, és elfogadták az építményadó módosítását is, amire a főpolgármester „Tiborcz-adóként” hivatkozik. Ez az egymilliárd forintnál értékesebb, magánszemélyek tulajdonában álló ingatlanokat érinti. Az ingatlan teljes becsült értékének egy százalékát kell majd adó formájában kifizetni.

forrás forbes.hu

További híreink