Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Egy időkapszulát kapott a Richter Kőbányán

Húszmilliárd forintból készült el a Richter kőbányai irodakomplexuma.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a hazai tudás, a gazdasági erő, a kreativitás és a józanság találkozik ebben a központban.

Átadták a  Richter Gedeon Nyrt. (Richter) hatemeletes irodakomplexumát Kőbányán, a beruházás 20 milliárd forint saját forrásból valósult meg. A korszerű 17 400 négyzetméteres épület a Richter hazai és nemzetközi ragját is kifejezi, mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója az épület átadása kapcsán rendezett eseményen. Az épületben júliustól 450-en dolgoznak majd.

A gyógyszercégnek van egy ingatlanfejlesztési stratégiája, mondta Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója az Economxnak. Hozzátette: a Győmrői úti régi irodaépületet is hamarosan felújítják.

A Richterben az a felfogás, hogy aki magyarként világszínvonalon alkot, azzal nekünk dolgunk van, ezért választották az épület tervezéséhez Zoboki Gábort. A Richter közösségét akarják a világ élvonalába emelni, mondta Orbán Gábor. A Richter egy olyan globális gyógyszercég, ami 100 országban van jelen, a saját fejlesztésű vegyületük a 23-dik legismertebb a világon.

Az idei évben a Richter Európa legnagyobb fogamzásgátló gyártója lesz – sorolta az eredményeket a vezérigazgató. 

A hazai tudás és a gazdasági erő, a kreativitás és a józanság találkozik ebben a központban. A Richter egy magyar menedzsmenttel rendelkező multinacionális cég, 50 országban vannak leányvállalatai, termékeinek 93 százalékát a világ 100 országában értékesítik, a munkavállalóinak több mint a fele nem Magyarországon dolgozik, mondta Vizi E. Szilveszter, a Richter igazgatóságának elnöke. Múlt nélkül nincs jövő, a Richter a 21-dik században akvizíciók révén nyugaton is terjeszkedik, de Japánban és Dél-Amerikában is jelen van. 

Lantos Csaba a Richterben tanulta a legtöbbet

Lantos Csaba energiaügyi miniszter korábban több mint tíz éven keresztül volt a Richterben igazgatósági tag. Az irodakomplexum átadásán azt mondta: én itt tanultam a legtöbbet. A Richter hagyománya az innováción és az erőn alapul. A Richter azon kevés gyógyszergyártó között van, ahol van originális kutatás, az általuk fejlesztett antipszichotikum Amerikában tavaly 3,4 milliárd dollár árbevételt hozott. És van egy nőgyógyászati üzletága is a Richternek, ahol rengeteg, új innovatív termék van a palettán. Úgy fogalmazott a miniszter, ha Magyarország versenyben akar maradni, bátran bele kell vágni a kutatás-fejlesztésbe, mert ez a versenyképesség alapja.

Óriási dolog, hogy a nagy amerikai cégek mellett, akik 50-60 milliárd dolláros ligában játszanak, a Richter is folyamatosan növelni tudja az export árbevételt, fogalmazott a miniszter.

Ez az irodaépület, egy organikus városfejlesztői munka eredménye, mondta Kovács Róbert Antal Kőbánya polgármestere. A Gyömrői úton a jövő kutatás-fejlesztési bázisa jött létre. Jó hír, hogy Kőbánya 21-dik századi arcát egyre többen ismerik a világban, fogalmazott a kerület vezetője.

A magyar innováció jelképének tekinthető Richter Gedeon Nyrt. a külvilág számára megfelelő csomagolásba került, mondta Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus. Ez nem csupán egy új épület átadása, hanem a jövőbe vetett hit és elkötelezettség megnyilvánulása abban a küldetésben, hogy a Richter továbbra is magas minőségű, és elérhető árú gyógyszerekkel szolgálja az emberek egészségét, mondta a fizikus.

Időkapszulát építettünk

Az irodaház nagyon dinamikus, arra törekedtek, hogy kifejezze azt a flowt, amit a Richter képvisel, mondta Zoboki Gábor, a Richter központ tervezője, Kossuth- és Ybl-díjas építészmérnök.

Az építészek egy olyan szakmának a gyakorlói, akik kétlábbal a földön állnak, de a technológiákban, a műszaki folyamatokban el kellett merülnünk. Egy házat belülről kell elkezdeni tervezni, mondta Zoboki Gábor. A munkahelyek száz százalékos kiszolgálását, a dolgozók jólétének a biztosítását tartották leginkább szem előtt. 

Minden ház egy időkapszula, tökéletesen megfogalmazza a jelenünk technikai színvonalát,  szellemi, kulturális, szociális létét. Fontos, hogy egy épület úgy legyen innovatív, hogy ne öregedjen hamar, ez a törekvésük rendkívül erős volt, fogalmazott az építész.

economx.hu

Fotó: Richter Gedeon Nyrt.

További híreink