Üzleti élet felsőfokon
2024. Március 03. Vasárnap, Kornélia

Életjáradékot kapnak a veterán magyar labdarúgók

Nehéz helyzetben lévő, nyugdíjas exfutballistákat támogat a jövőben az MLSZ.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a jövőben rendszeres anyagi támogatásban részesíti a nehéz helyzetben lévő időskorú volt válogatott labdarúgókat, illetve adott esetben azokat, akik a magyar bajnokság első osztályában számottevő szerepet játszottak – írja a Nemzeti Sport.

A kiírás értelmében az MLSZ elnöksége által létrehozott támogatási programban mérlegelés nélkül azon egykori férfi és női magyar válogatott labdarúgók vehetnek részt, akik

  • legalább ötször pályára léptek címeres mezben
  • Magyarországon élnek
  • elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt, és/vagy állami nyugellátásban részesülnek.

Ők havi minimum százezer forint támogatást kapnak az MLSZ-től, ha pedig a havi nyugdíjuk nem éri el a 200 ezer forintot, akkor annyit, hogy kiegészüljön 200 ezer forintra.

Azoknak is lehetőségük van pályázni, akik ezeknek a feltételeknek nem felelnek meg, ám rászorulók, ők egyéni elbírálás után juthatnak támogatáshoz, ha

  • legalább 200 férfi vagy női NB I-es mérkőzésen játszottak pályafutásuk során
  • Magyarországon élnek
  • elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek
  • a nyugdíjuk összege nem éri el a 200 ezer forintot.

Az ő havi nyugdíjuk az MLSZ-támogatás révén kiegészül kétszázezer forintra.

Mindkét támogatási programra azok pályázhatnak, akik 1965. december 31. előtt születtek, és akiket sikeresen regisztrálnak, azok életük végéig jogosulttá válnak a támogatásra.

„Ez a megoldás most hosszú távon segít, a támogatás legfőbb célja, hogy életük végéig rendszeres anyagi segítséget nyújtson annak, akinek szüksége van rá. Sokan betegen, magányosan, szerény körülmények között élnek. Fontos, hogy kérelem alapján indul, a formanyomtatványok megtalálhatók a honlapunkon. Folyamatosan vesszük fel mi is a kapcsolatot azokkal, akik adatbázisunk alapján rászorulhatnak a támogatásra” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Nyitókép: Pixfly/Getty Images

forrás infostart.hu

További híreink