Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Ellenzéki évértékelők: itt meghallgathatja Donáth Anna, Gyurcsány Ferenc és Ungár Péter beszédét

Több, a 2022-es választáson még közösen indult ellenzéki párt vezetője is beszédet tartott a napokban. Ha lemaradt róla, itt meghallgathatja. a pártvezetők értékelőjét.

A Demokratikus Koalíció egy nyugatias, demokratikus Magyarországot szeretne és ebből nem fognak engedni a Fidesznek – mondta évértékelőjében Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint Orbán Viktor az orosz hatalom kiszolgálója és a kormány törékennyé tette a magyart.

Bírálta az ellenzéket, kritizálta a kormányt, hitet tett a liberális demokrácia értékei mellett, de beszélt egy emberközpontú országról, a politika és a civil szféra együttműködésének fontosságáról és hiteles ellenzéki jövőképről is Donáth Anna, a Momentum EP képviselője a párt szombati, úgynevezett jövőértékelőjén.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a párt kongresszusán arról beszélt: a politika egy csapatsport. A legfontosabb pedig az egy pártban, hogy tudja: együtt kell küzdeni, mert „csak közösség tud közösségi döntéseket végrehajtani”. Azt is mondta, hogy az LMP Magyarország zöld pártja, és ez azt jelenti, „a profit nem előzheti meg az embert és a természetet”.

Online, facebookos évértékelőt tartott a Párbeszéd, amely egy ötszereplős videó formájában adott számot arról, hogyan látja a párt Magyarország helyzetét, illetve jövőjét. A videóban Karácsony Gergely főpolgármester kiemelte, Budapesten arra költik a magyar és más európai adófizetők pénzét, ami valóban a jövő Budapestjét és Magyarországát szolgálja.

Május elején tartja alakuló közgyűlését a Mindenki Magyarországa Néppárt, amely önállóan mérettetné meg magát a 2024-es EP-választásokon – jelentette be Márki-Zay Péter szerdán Hódmezővásárhelyen, évértékelő sajtótájékoztatóján.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

forrás infostart.hu

További híreink