Üzleti élet felsőfokon
2022. Július 06. Szerda, Csaba

Elon Musk meggondolta magát, mégsem válik meg teljesen földi javaitól

Úgy tűnik, egy kastélyt mégis megtart ingatlanvagyonából Elon Musk, aki tavaly azt ígérte, mindenét eladja a Földön, és a pénzből a Mars kolonizálását finanszírozza. Egy potom 1500 négyzetméteres, kaliforniai kastély azonban mégis maradhat.

„Eladtam az elsődleges otthonom” – így vezette fel még tavaly decemberban az Axel Springer és a Busniess Insidernek adott interjújában Elon Musk, hogy meg fog válni minden anyagi javától, hogy megmutassa elkötelezettségét a Mars gyarmatosítása iránt, és egyben finanszírozza az ambiciózus projektet.

Ennek érdekében sorra eladásra kínálta ingatlanait is – egyetlen kivételével, amit rendezvények lebonyolítására tartana meg. A lista utolsó darabja egy 47 hetáros területen fekvő, összesen csaknem 1500 négyzetméteres kastély volt a kaliforniai Hillsboroughban, amit 37,5 millió dollárért hirdettek meg (Musk korábban 23 millió dollárért vette egy arisztokrata családtól).
Csakhogy a kastély szeptemberben váratlanul lekerült az eladó ingatlanok nyilvántartásából – írja a Business Insider. Mivel eladásnak nincs nyoma, Musk meggondolhatta magát.

Musk saját bevallása szerint egy előre gyártott lakókonténerben él Texasban, amit saját űrvállalkozásától, a SpaceX-től bérel.

A kriptovaluták már láttak ilyet

Nem ez az első alkalom, hogy Musk mást tesz végül, mint amire nagy bejelentéssel ígéretet tesz – igaz, ki kérheti számon rajta, hogy mit tesz vagyonával?

Idén tavasszal a bitcoin-bányászat hatalmas energiaigénye miatt visszavonta a Tesla autók esetében a kriptovalutával való fizetést – be is döntve az árfolyamot, majd néhány hónappal később újra lehetővé tette a fizetést.

Forrás: forbes.hu

Fotó: forbes.hu