Üzleti élet felsőfokon
2022. December 06. Kedd, Miklós

Ezek a használt autók a legnépszerűbbek keresések alapján

2021-ben az előző évinél 20 százalékkal többször, összesen 527 millió alkalommal kerestek autót a látogatók a Használtautó.hu oldalon. Az érdeklődést a megkötött adásvételek száma is megerősíti, a tavalyi év során rekordszámú, 818 557 tulajdonosváltást regisztráltak, vagyis a 3,92 milliós hazai autóállomány csaknem ötöde gazdát cserélt. A statisztikáik alapján az is jól látszik, a keresésekben most […]

2021-ben az előző évinél 20 százalékkal többször, összesen 527 millió alkalommal kerestek autót a látogatók a Használtautó.hu oldalon.

Az érdeklődést a megkötött adásvételek száma is megerősíti, a tavalyi év során rekordszámú, 818 557 tulajdonosváltást regisztráltak, vagyis a 3,92 milliós hazai autóállomány csaknem ötöde gazdát cserélt.

A statisztikáik alapján az is jól látszik, a keresésekben most a racionalitás vezeti az vásárlókat az Opel Astra áll messze a lista élén, 8,76 millió kereséssel. Az Astrát 6,67 millió kereséssel a Suzuki Swift és csaknem 6,5 millió kereséssel a Skoda Octavia követi.


Az autóvásárlási trendek változását jól mutatja az egyre fontosabbá váló hibrid és elektromos autók iránti keresések száma is. A hibridek esetében a Toyota uralkodó: 925 ezer kereséssel a világ legnagyobb példányszámban eladott hibridje, a Prius áll, mögötte a RAV4 és a Corolla következik. A legnépszerűbb villanyautónak számító BMW i3-ra is magáénak tudhat több mint 950 ezer keresést, a második Nissan Leafre csaknem 705 ezer, míg a Renault Zoéra közel 413 ezer alkalommal kerestek.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu