Üzleti élet felsőfokon
2023. December 05. Kedd, Vilma

Fegyverrrel támadt a kórházi orvosra, ő húzta a rövidebbet

Az egyik budapesti kórházban ittasan, gázriasztó fegyverrel támadt az osztályvezető orvosra egy 48 éves férfi. Letöltendő börtönt kérnek rá. Cikkünk végén videó.

A férfi július 23-án kora délután, erősen ittas állapotban ment be az egyik budapesti kórházba, ahol vitatkozni kezdett egy osztályvezető orvossal, mivel úgy gondolta, hogy a kórházi osztályon kezelt hozzátartozója nem kapott megfelelő ellátást.

A vádlott a szóváltás során elővett egy gázriasztó fegyvert – amely külsőre valódi lőfegyvernek tűnt -, azt az orvosra fogta és megfenyegette, hogy lelövi. Ezt követően a két férfi dulakodni kezdett, amelynek során a sértett megpróbálta kicsavarni a vádlott kezéből a fegyvert, majd a földre vitte a támadóját.

Eközben a fegyver elsült, sérülést azonban nem okozott.

A támadó a földre kerüléskor eszméletét vesztette, ezért az orvos és a helyszínre siető ápolók ellátták,

majd értesítették a hatóságokat.

Az ügyészség a 48 éves férfit fegyveresen elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az ügyészség emellett indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben kiszabott 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Nyitókép: ügyészségi videó

forrás infostart.hu

További híreink