AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

Félmilliónál is drágább a panellakások négyzetmétere Budapesten

Már a járvány előtti szint fölé nőttek az árak. A legdrágább Gazdagrét, ahol most 646 ezer forint az átlagos ár négyzetméterenként.

Tavaly a járvány miatt a legkedvezőbb árú és legnépszerűbb ingatlantípusnál, a panellakásoknál is visszaesett a kereslet, ami magával húzta az árakat: a négyzetméterár visszaesett. Ám idén már megtörtént a korrekció és az árak 2019-es szint fölé emelkedtek a fővárosban – adta hírül a Duna House.

Az első három negyedévi és a 2020-as tranzakciós adatokat alapul véve átlagosan 15 százalékkal emelkedett az egy négyzetméterre jutó átlagár.

„Budapest egyes városrészei között még mindig jelentős a különbség, a lakótelepek nagyobb részén viszont a lakások az 500-600 ezer Ft/m2 közötti ársávban cserélnek tulajdonost” – idézte a közlemény Benedikt Károlyt, a Duna House PR- és elemzési vezetőjét.

Az ingatlanos cég adatai szerint a legdrágábban már nem a Vizafogón, hanem Gazdagréten lehet panellakást vásárolni, ott már 646 000 Ft/m2 költséggel kell számolni egy lakás vásárlása esetén. A második helyen a Fehérvári úti lakótelep áll, ahol a növekedés helyett normalizálódott az árszínvonal, az egykori listavezető Vizafogó pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

A XIII. kerület kedvelt részén így is közel 610 000 forintos négyzetméteráron találnak új otthont a potenciális vevők. A XI. mellett a III. kerületben is tovább mérséklődtek az árak. A Bécsi úti lakótelepen 4 százalékkal lehet olcsóbban ingatlanhoz jutni, de még így is a középmezőnyt erősíti ez a kerület. Ár szempontjából viszont a legjobb befektetést Havanna és Óhegy jelenti” – magyarázta Benedikt Károly.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu