AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

Felszólítják a törvényhozók az Instagramot, hogy állítsa le az app gyerekeknek szóló verzióját

A szülők és a gyermekvédelmi szervezetek eddig sem kedvelték az Instagram 13 év alatti gyerekeket célzó verzióját, most a törvényhozók is fellépnek ellene.

A Facebook legalább három év adatait vizsgálta egy belső kutatásában, ami arra jutott, hogy a tulajdonában lévő Instagram káros a tinédzser lányok mentális egészségére. A vizsgálat eredményeit a Facebook eddig nem vállalta nyilvánosan, az eredményeket a Wall Street Journal tárta fel.

Ez alapján három tinilányból egynek az Instagram hatására torzul a testképe. Emellett a fotómegosztó alkalmazás jelentősen hozzájárul a fiatalkori szorongás és depresszió kialakulásához.

Miután a vizsgálat eredménye nyilvánosságra került, a republikánus és a demokratikus törvényhozók is felszólították a Facebookot, hogy hagyja abba az Instagram gyerekeknek szóló verziója, az Instagram for Kids fejlesztését.

Idén márciusban startolt, máris betilthatják

Az Instagram for Kids az idén márciusi megjelenése óta már számos negatív kritikát kapott a szülőktől, a gyermekvédelmi szervezetektől és képviselőktől is.

A törvényhozók most új erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a Facebook leállítsa az Instagram 13 év alatti gyerek számára fejlesztett verziójának a működtetését, miután a Wall Street Journal kedden közzétett oknyomozó anyagából kiderült, hogy a vállalat már egy belső kutatásokból tudta, hogy az alkalmazás káros a tinilányokra.

Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság közölte, hogy vizsgálatot indít a Facebook platformjainak fiatalokra gyakorolt ​​negatív hatásairól. Emellett képviselők egy csoportja is levelet írt szerdán Mark Zuckerbergnek, amiben azt kérik, hogy állítsa le a gyerekeket célzó appot.

Karina Newton, az Instagram egyik főmunkatársa szerint a cég korábban már lépéseket tett annak érdekében, hogy segítsen a felhasználóknak megvédeni magukat az online zaklatástól, és most a közösségi média okozta testképzavarok megelőzésére fog fókuszálni.

Az alapvetően fotóküldésre fókuszáló Snapchat a napokban jelentette be, hogy új intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy kiszűrje a 13 év alatti felhasználókat a platformról. A cég emellett új biztonsági és segélyhívási funkciókkal is bővíteni fog.

Forrás: forbes.hu

Fotó: Solen Feyissa // Unsplash