Üzleti élet felsőfokon
2022. Szeptember 24. Szombat, Gellért, Mercédesz

Ferihegy 3.: megkezdődött a toborzás

Feladta az első álláshirdetéseket az épülő új terminálhoz a Budapest Airport.

A ferihegyi repteret üzemeltető cég azzal toboroz, hogy akit kiválasztanak, az részese lehet a legnagyobb repülőtér-fejlesztési projektnek.

Az elmúlt napokban a legnagyobb hazai és nemzetközi munkaerőpiaci oldalakon is olyan álláshirdetéseket adott fel a Budapest Airport Zrt., amelyek szerint már a 3-as terminálhoz kapcsolódó munkakörökre keresnek humánerőforrást – írja a VG.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég egészen pontosan projektasszisztenst keres a 3-as terminál dokumentációs rendszerének létrehozására. A hirdetés azzal a szöveggel teszi vonzóbbá, hogy akit kiválasztanak rá, az a kezdetektől tagja lehet a Budapest Airport legújabb projektcsapatának, amely a legnagyobb repülőtér-fejlesztést fogja támogatni.

Egy másik hirdetésben asszisztenst keresnek a projektcsapat mellé, aki elsődlegesen HR-területen látna el teendőket. Mindkét hirdetés esetében a munkavégzés helyszíne az 1-es terminál.

Mikor?

A Bud Flyer című tematikus blog úgy értékelte a nyitott pozíciók megjelenését, hogy a Budapest Airport készül a T3-projekttel. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bővítése régóta napirenden van, hol kevesebb, hol több intenzitással. Legutóbb az idén februárban nyilatkozott arról a Budapest Airport vezérigazgatója, Chris Dinsdale, hogy a korábbiaknál is nagyobb beruházások következnek a repülőtéren. Ezek egyike az 1. Terminál újranyitása, ennek előkészítő munkálatai már tavaly megkezdődtek, és most az engedélyezési szakaszban van a folyamat. A másik pedig az új 3. Terminál építése, amelynél ugyancsak elstartolt az előkészület. A tervek megvannak, a repülőteret folyamatosan készítik fel a jelentős építkezésre.

Ha minden a terv szerint halad, akkor az 1. Terminál már 2024 nyarán köszöntheti az utasokat, míg a 3. Terminál várhatóan 2028-ra készül el.

fotó mtva