AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

Figyelem: még két hétig igényelhető az ingyen hitel!

Az állami MFB a járvány miatt nehéz helyzetbe került cégeknek dobott mentőövet, az Újraindítási Gyorskölcsönt november végéig lehet már csak igényelni, eddig 11 ezer cég használta ki a lehetőséget. 

Az előzetes terveknek megfelelően a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak 2021. november 30-ig van lehetőségük arra, hogy igényeljék a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönét. A 0%-os kamatozású, 10 éves futamidőre szóló, maximum 10 millió forintos hitelt a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára dolgozta ki az MFB. A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve készletek finanszírozására felhasználható kölcsönt eddig több mint 11 ezer vállalkozás igényelte, az átlagos hitelösszeg ügyletenként 8,74 millió forint volt – közölte a bank a Forbes.hu-val.

A hitel felvételét tervező mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit Kft.-k még a hónapban adhatják be hiteligényüket az országszerte megtalálható MFB Pontok bármelyikében.

Duplázni is lehet a kedvezményes hitellel 

Fontos változás, hogy a program októberi módosítása lehetővé teszi, hogy

egy hiteligénylő két alkalommal is igényelhesse a kölcsönt a megfelelő feltételek teljesítésével.

Emellett az MFB azon kölcsönigénylők számára is lehetőséget biztosít a kölcsön igénybevételére, akik a GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram „B” hitelcéljában kölcsönt vettek fel.

Mit lehet tudni a nullaszázalékos hitelről? 

A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínál segítséget és megoldást.

A hitel széleskörűen felhasználható a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve készletek finanszírozására is. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos  kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj) és 0%-os saját forrással elérhető. A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100% előleg folyósításával. 

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönnel az MFB célja továbbra is az, hogy a lehető legszélesebb körben segítse azokat a vállalkozásokat, melyeket a covid-19 járvány gazdasági hatásai leginkább érintettek.

Az igényléshez szükséges minden további információ megtalálható az mfb.hu és az Összetartók.hu oldalakon.

forrás: forbes.hu