AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

Hamarosan elkezdődhet a Corvin Áruház homlokzatfelújítása

A belső munkák már javában zajlanak a lassan százéves ingatlannál, de a homlokzati fejlesztés még nem kezdődött meg – írtuk korábban. A beruházást végző cég vezetője azóta jelezte, hogy jövőre befejeződnek a munkálatok.

Gondok adódtak a banki finanszírozással, ezért később fejeződhet be a Blaha Lujza téri Corvin Áruház műemléki homlokzatának felújítása – írta meg a 24.hu. A cikkben emlékeztetnek, hogy az épület felújítására korábban a Józsefvárosi Önkormányzat kötelezte a tulajdonost, a Corvin Áruház Ingatlanhasznosító Kft.-t, akkor, amikor még Kocsis Máté vezette a kerületet.

Az eredeti tervek szerint az épületnek a tér, illetve a Márkus Emília, Stáhly és Somogyi Béla utca felé néző oldala 2019 végére újult volna meg, sőt, a projektnek a nyílászárók cseréjét, a tető felújítását, illetve az új szigetelést is magában foglaló belső megújulás is a része lett volna. A határidőt azonban nem sikerült tartani.

A mostani polgármester, Pikó András egy februári Facebook-videóban arról beszélt, hogy a belső munkák már elkezdődtek, az átadásra pedig 2022-ig kell majd várni. A szavait a befektető is megerősítette a lap szerint.

A külső részen, vagyis a homlokzaton viszont még most sem látszik változás, aminek az az oka a 24.hu szerint, hogy a beruházást finanszírozó bank megtagadta a szerződés aláírását. Ez a cikk szerint a Józsefvárosi Önkormányzat november 18-i képviselő-testületi ülésén is elhangzott.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu