Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Hatalmas tűz ütött ki egy nagy török kikötőben a földrengés után

Iskendrun kikötője hatalmas, és tele van raktárként felhalmozott konténerekkel. Ott lángolt fel a földrengés után valami.

Felfüggesztették kedden a dél-törökországi Iskenderun kikötő működését, miután az országot hétfőn a szíriai határ közelében sújtó hatalmas földrengésekben súlyos károkat szenvedett.

A Török Tengerészeti Igazgatóság közölte, hogy a földközi-tengeri kikötő egyes részei összeomlottak – az egyik épület egy kórház, ahonnan a haditengerészet egy hajójával a közeli Mersin városba szállítják az orvosi ellátásra szoruló túlélőket – írta az Associated Press.

Az egymásra halmozott, a rengésben leborult konténerek közül is rengeteg megsérült. Emiatt személyi sérülés nem volt a kikötőben, viszont az egyik konténerraktárban hatalmas tűz csapott fel. Egyelőre nem tudják, mi gyulladt ki és megfékezni sem sikerült a lángokat.

A helyi olaj- és gázszolgáltató, a Botas szerint

a földrengés nem károsította a térség egyik olajvezetékét sem, amelyek kulcsfontosságúak Törökország energiaszektora számára.

A közeli mersini kikötőben, illetve a ceyhani és dortyoli tankerhajó-terminálokban nem történt kár – tudósított a The Wall Street Journal.

Mersin és Iskenderun az árumennyiséget tekintve az ország harmadik és hetedik legforgalmasabb konténerkikötője.

Nyitókép: Twitter/Campbell MacDiarmid

forrás infostart.hu

További híreink