Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Hatvankét éves korában meghalt Lippai László színművész

Lippai László hosszú, súlyos betegség után, szerdán hajnalban, 62 éves korában meghalt – közölte a Madách Színház, ahol Lippai számos nagy szerepet játszott az elmúlt évtizedekben. Szerepelt a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatokban is. Lippai László 1985-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi […]

Lippai László hosszú, súlyos betegség után, szerdán hajnalban, 62 éves korában meghalt – közölte a Madách Színház, ahol Lippai számos nagy szerepet játszott az elmúlt évtizedekben. Szerepelt a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatokban is.

Lippai László 1985-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebbek a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagóban Mary Sunshine, Az Operaház Fantomjában Monsieur André, vagy a Producerekben Carmen Ghia alakja – sorolja közleményében a Madách Színház.

Nagyjátékfilmekben játszott karakterszerepei is jelentősek, szerepelt többek közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmekben. Pályája során rengeteg tévésorozatban láthatták a nézők, közöttük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatokban. Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos világsztárnak kölcsönözte hangját, köztük Matthew Brodericknek, vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének.

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti.

Búcsúznak tőle gyermekei, Anna és Levente, felesége, Krisztina, és a Madách Színház társulata, amely arra kéri a sajtót, ne zavarják a családot a gyászban.

Forrás: hvg.hu
Kép: hvg.hu