Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Hazatértek a Liu-fivérek, Orbán Viktorral vacsoráztak

A Liu-fivérek is részt vettek az Orbán Viktor és Hszi Csin-ping tiszteletére rendezett díszvacsorán

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang részt vettek az Orbán Viktor és a hazánkba látogató Hszi Csin-ping kínai elnök tiszteletére rendezett díszvacsorán. A találkozón a magyar miniszterelnök beszédet is intézett a két olimpiai bajnok, rövidpályás gyorskorcsolyázó fiatalhoz, és elárulta, mit gondol arról, hogy 2022 óta már kínai színekben versenyeznek

A kínai államfő szerdán landolt a budapesti Ferihegyi repülőtéren, és a csütörtöki program része volt a gálavacsora, amelyet annak tiszteletére rendeztek, hogy legutóbb húsz évvel ezelőtt járt kínai elnök Magyarországon, ráadásul a két ország idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját is. 

Ezen a gálavacsorán vett részt Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, akikhez Orbán Viktor intézett néhány szót. 

Nem fáj a szívünk, mert kevés nemzet mondhatja el magáról, hogy adott olimpiai bajnokokat Kínának

– fejtette ki véleményét Orbán Viktor a 2022 végén országot váltó és azóta kínai színekben versenyző Shaolin testvérekről. 

A kínai apától és magyar anyától született Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang testvérpár 2018-ban szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét Knoch Viktor és Burján Csaba társaként váltóban, majd a 2022-es olimpián Liu Shaoang kapta meg az első egyéni magyar aranyat 500 méteren végigvitt teljesítményével. Ugyanebben az évben bejelentették, hogy követik kínai edzőjüket édesapjuk hazájába, és ott folytatják a felkészülést, valamint országot váltanak. A 2024-es világbajnokságon már a kínai váltó tagjaiként szerezték meg aranyérmüket

Öröm volt ismét Magyarországon találkozni a két rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunkkal, Liu Shaolin Sándorral (balra) és Liu Shaoanggal (jobbra)

– ezt már Csák János kulturális és innovációs miniszter írta a hivatalos oldalán a gálavacsoráról, és további sikereket kívánt a kínai–magyar testvérpárnak. 

forrás-fotó- https://www.msn.com/

További híreink