Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Hetente egyszer lesz csak oltási akciónap június végétől

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A  járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

A tájékoztatás szerint a kórházi oltópontok  igénybevétele az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a magas átoltottság és a kedvező járványhelyzet miatt. Az oltottak száma már 6 millió 411 ezer fő, 60 százlékuk már a harmadik megerősítő oltást is felvette.

A járványadatok hetek óta kedvezőek, az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken, közölték. Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartását, ezzel is csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügy dolgozók leterheltségét.

Június utolsó hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Forrás: https://24.hu/belfold/2022/06/09/koronavirus-oltasi-akcionap-pentek/

Fotó: MTI/KRIZSÁN CSABA