Üzleti élet felsőfokon
2022. Július 06. Szerda, Csaba

Hiába a home office-trend, a Google kétmilliárd dollárt költ New York-i irodaházára

Dollármilliárdokat költ New Yorkban egy irodaházra a Google: 2,1 milliárd dollárt fizetnek az új ingatlanért, ahová 2023 közepén költöznének a Google-irodák – írja a CNBC.

Hiába a járványhelyzet miatt csúcsra járatott távmunka-trend, a Google az irodába való visszatérésre fogad. Másként nem lehet értelmezni a mostani, forintban több, mint 600 milliárdos ingatlanvásárlást: a koronavírus óta ez a legnagyobb összeg, amit bárki fizetett egy irodaházért.

A New York Cityben található épületet jelenleg is a Google bérli, és további irodával bővítené a kampuszát: a következő években a városban 12 ezer munkavállalójához még kétezret venne fel, ezért fektetne be a St. John’s Terminal közelében található ingatlanba még 250 milliót.

A bővüléssel a Google legnagyobb irodakomplexumát építi Kalifornián kívül, a kampusz ugyanis közel 160 ezer négyzetméter területen ad majd otthont a vállalat saleses és együttműködéseket kezelő csapatának.

Pozitív hír az ingatlanosoknak

Egy pillanatra fellélegezhetnek az irodákat kiadó ügynökségek és tulajdonosok is, a Google-tranzakció jele lehet egy hamarosan fellendülő piacnak. 

Hiába nem lehet ugyanis Manhattanben egy félkrajcárt sem elejteni a zsúfoltság miatt, ha a munkáltatóknak nem kell a hely: a Google korábban bejelentette, hogy januárig otthonról dolgozhat mindenki, míg a járványhelyzet megszűnésével is arra számítanak, hogy a munkavállalók ötöde továbbra is Zoomolni (vagy inkább Google Meets-ezni) fog otthonról.

Volt miből vásárolni: a nagy tech cégekhez hasonlóan a járvány a Google-t is pörgette, hiszen a felhasználók a lezárások alatt többet használták az internetes infrastruktúrát – munkára, iskolára, de szórakozásra is megnövekedett a kereslet az online térben.

Forrás: forbes.hu

Fotó: Shawn Collins, Flickr