Üzleti élet felsőfokon
2022. Július 03. Vasárnap, Kornél, Soma

Kattant a bilincs, oltási igazolással bizniszelt egy jánoshalmi orvos az asszisztensével

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével elfogtak egy orvost az asszisztensével Jánoshalmán.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint a doktornő, valamint asszisztense az elmúlt egy évben közel 2700 oltást rögzített az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisába. Számos esetben pénzért cserébe olyan embereket is védettségi igazolványhoz juttattak, akik valójában nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, az asszisztense pedig beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Mindkét nő lakásán, illetve a rendelőben is kutatást tartottak a nyomozók, amely során több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le.

A rendőrök mindkettőjüket előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az orvost őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök további tíz főt azzal gyanúsítanak, hogy pénzért jutottak védettségi igazoláshoz.

Forrás: 24.hu

Fotó: PIXABAY.COM