AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. Szeptember 27. Hétfő, Adalbert

Késői Brexit-bánat: késhet idén az influenzaoltás Angliában és Walesben

Óriási a hiány teherautó-sofőrből Nagy-Britanniában, ezért akadozik az áruszállítás. Akinek pechje van, az akár hetekkel később kaphatja meg az oltást – figyelmeztet az egyik legnagyobb szállító.

Több mint 36 millió brit polgár jogosult az influenzaoltásra az idén, ezért a rendszernek óraműpontossággal kellene működnie – nyilatkozta a BBC-nek a háziorvosok szövetségének alelnöke. Gary Howsam szerint pontosan ilyen híreket nem akarnak hallani a háziorvosok, mint amivel a Sequirus gyógyszer szállító cég megörvendeztette őket. A háziorvosok szövetsége szerint ez a bejelentés komolyan megzavarja majd az őszi munkát.

Dr. Howsam elmondta a BBC-nek, hogy a háziorvosok még mindig nem tudják, mi lesz a Covid-védőoltásokkal az őszi szezonban. Márpedig fontos lenne, ha az érintettek ahhoz képest időben megkapnák az influenza elleni szérumot. Itt pár hetes csúszás is súlyos következményekkel járhat. Ráadásul nemcsak ez hiányzik a háziorvosoknak, hanem a tesztelés során levett vér megőrzéséhez szükséges üvegekből is hiány van.

Több mint 10 ezer teherautó-sofőr hiányzik. Ez a szállítási problémák alapja, és ezért a vállalkozók a kormányhoz fordultak: engedélyezze 10 ezer ideiglenes munkavállalási vízum kiadását uniós állampolgároknak, akik közül sokan Nagy-Britanniában dolgoztak korábban, de a Brexit hírére hazamentek vagy máshol próbáltak szerencsét. A brit kormány válasza: oldják meg brit állampolgárokkal a problémát!

De mit mondjanak a háziorvosok a dühös pácienseknek, akik a szállítási problémák miatt csak késve kaphatják meg az influenzaoltást?

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu