Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Koronavírusban meghalt a bollywoodi legenda, Lata Mangeshkar

Az Indiában hihetetlenül népszerű énekesnő 92 éves volt, kétnapos nemzeti gyászt rendeltek el az országban. 92 éves korában meghalt Lata Mangeshkar, vagy ahogy Indiában hívták, „Bollywood csalogánya” – adta hírül a Guardian. A hazájában rendkívül népszerű énekesnő egy hónappal ezelőtt fertőződött meg a koronavírussal, végül annak szövődményeibe halt bele Mumbaiban. Több mint hetvenéves során közel […]

Az Indiában hihetetlenül népszerű énekesnő 92 éves volt, kétnapos nemzeti gyászt rendeltek el az országban.

92 éves korában meghalt Lata Mangeshkar, vagy ahogy Indiában hívták, „Bollywood csalogánya” – adta hírül a Guardian.

A hazájában rendkívül népszerű énekesnő egy hónappal ezelőtt fertőződött meg a koronavírussal, végül annak szövődményeibe halt bele Mumbaiban. Több mint hetvenéves során közel ezer bollywoodi filmhez adta a hangját, eleinte színészkedett is, majd jellemzően ő szinkronizálta az énekeket, ezáltal az indiai filmek egyik legismertebb hangja volt.

Narendra Modi indiai miniszterelnök Twitteren búcsúzott a legendától, akiről azt írta: „Olyan űrt hagy a nemzetünkben, amelyet lehetetlen betölteni. A következő generációk úgy fognak róla megemlékezni, mint az indiai kultúra rendíthetetlen harcosa, akinek jellegzetes hangja úgy tudta elbűvölni az embert, ahogy semmi más.”

Az énekesnő állami temetést kapott, vasárnap több ezren vonultak utcára Mumbaiban, hogy leróják tiszteletüket az énekesnő iránt. Az országban kétnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

Forrás: 24.hu

Kép: 24.hu