Üzleti élet felsőfokon
2023. December 05. Kedd, Vilma

Lassan megy az eső, más jön helyette – időjárási előrejelzés

Csak araszolgat keleti irányba a kedden érkezett ciklon. Egyre inkább az északkeleti megyékben számíthatunk esőre, másutt fokozatosan megszűnik a csapadék. A hétvégén csendesebb lesz időjárásunk.

Csütörtökön a Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadék súlypontja kelet felé helyeződik (miközben gyengül), ott az eső mellett, a hegyvidéki részeken havas eső, havazás is lehet. A Dunántúlon elszórtan alakulhatnak ki záporok a nap folyamán. Az élénk északnyugati szelet a szélcsatornában olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 10 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Péntekre virradó éjjel felszakadozik, elvékonyodik, a Duna-Tisza közén csökken is a felhőzet. Napközben gyengén vagy közepesen felhős ég mellett általában többórás napsütés várható, de az északkeleti tájakon erősen felhős maradhat az idő. Szitálás előfordulhat. Estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között, északkeleten 4, 5 fok körül valószínű.

Nyitókép: Michael Blann/Getty Images

forrás infostart.hu

További híreink