Üzleti élet felsőfokon
2023. December 05. Kedd, Vilma

Leleplező műholdfelvételek: a második világháború óta nem látott veszteséget szenvedett Oroszország

Műholdfelvételek kerültek elő a szevasztopoli orosz katonai kikötőről.

Nagyon úgy néz ki, hogy nem csupán egy Ropucsa-osztályú deszanthajó, hanem egy katonai tengeralattjáró is megsemmisült a tegnap hajnali, Szevasztopol elleni támadásban. Ez az első alkalom a második világháború óta, hogy Oroszország (és jogelődje, a Szovjetunió) ellenséges katonai akció miatt tengeralattjárót veszít.

Műholdfelvételek kerültek elő a szevasztopoli orosz katonai kikötőről és szárazdokkról, melyet tegnap hajnalban súlyos ukrán támadás ért.

Azt már tegnap is tudni lehetett, hogy az akcióban totálisan kiégett egy Ropucsa-osztályú deszanthajó:

Arról viszont idáig csak pletykák voltak, hogy a Rosztov-na-Donu, egy Paltusz (NATO-kód: Kilo) osztályú tengeralattjáró is megsemmisült az akcióban.

Ma reggelre friss műholdfelvételek kerültek fel az internetre, melyek bizonyítják, hogy a Rosztov-na-Donu is javíthatatlan károkat szenvedett.

A második világháború óta nem fordult elő olyan, hogy Oroszország ellenséges katonai akció miatt tengeralattjárót vesztett volna. Bár baleset miatt vesztek oda az elmúlt évtizedekben ilyen katonai eszközök (talán a legemlékezetesebb a Kurszk atomtengeralattjáró tragédiája), ezt nem ellenséges akció okozta.

Az utolsó háborús orosz / szovjet tengeralattjáró-veszteség az L-19 volt, egy Leninec-osztály. Japán partjainál süllyedt el 1945 augusztusában, egy tengerészeti akna miatt.

portfolio.hu

További híreink