Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Mayer – a díjnyertes magyar szörp

Családi vállalkozásnak indult, ma már üzem és bemutató terem építését tervezik. A Mayer család Budakeszin készíti a Díjnyertes 100%-ban gyümölcsből és tartósítószer nélkül előállított szörpjeiket. Az első prototipusok 2015-ben készültek, amikor is saját vendéglátó egységükhöz nem találtak jó minőségű szörpöt, limonádéjaikhoz és koktélokhoz, ekkor kezdtek el az otthoni szörpkészítésbe. Miután a vendégek nagyon megszerették a […]

Családi vállalkozásnak indult, ma már üzem és bemutató terem építését tervezik.

A Mayer család Budakeszin készíti a Díjnyertes 100%-ban gyümölcsből és tartósítószer nélkül előállított szörpjeiket. Az első prototipusok 2015-ben készültek, amikor is saját vendéglátó egységükhöz nem találtak jó minőségű szörpöt, limonádéjaikhoz és koktélokhoz, ekkor kezdtek el az otthoni szörpkészítésbe. Miután a vendégek nagyon megszerették a terméket és sokan már haza is vettek belőle, felmerült az ötlet, hogy nagyobb tételben készítsék és eladásra is kínálják a vendégeknek és vendéglátó helyeknek egyaránt.

Ezután sem volt megállás, hiszen 2017-ben beneveztek egy Nemzetközi Szörpversenyre és meg is nyerték, az eper szörpjük lett az év szörpje. A versenynek köszönhetően több étterem és vendéglátó egység is megkereste őket, ekkor lendült be igazán a vállalkozás. Jelenleg több száz étteremben ihatunk Mayer szörpöt, valamint ha otthonunkba szeretnénk vásárolni, több webshopon is megtehetjük és személyesen is a Müller drogéria üzletláncban.

Termékeik a prémium szegmensbe sorolhatóak, nem céljük felvenni a versenyt nagyobb szörp gyártó cégekkel. Bátran kísérleteznek új ízekkel, például legújabb termékük a chilis-málna szörp, amelyet egy magyar chili farmmal együtt működve álmodtak meg és készítették el.

Jelenlegi céljaik az üzem megépítése, bemutató teremmel és bisztróval, valamint a terjeszkedés Magyarországon és külföldön is egyaránt.