Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Még könnyebb lesz az álláskeresés: ezen a téren is hódít az új őrület

A LinkedIn új AI-funciókat jelentett be

Új, mesterséges intelligencia alapú funkciókkal segítené a felhasználók álláskeresését a LinkedIn – írja a The Verge.

Az üzleti életben elterjedt közösségi platformnak számító LinkedIn új AI-funciókat jelentett be, amelyek a platform prémium előfizetői számára lesznek majd elérhetőek. Az újításokat angol nyelven tudják majd használni a felhasználók.

A mesterséges intelligencia segítséget nyújthat majd önéletrajz összeállításában, és szükség esetén javaslatokat is tehet vele kapcsolatban, emellett akár a motivációs levél írásához is használható lesz.

Más AI eszközökből már jól ismert chatbottal is bővül majd a felület, ahol a felhasználók saját szavainkkal megadhatják, hogy milyen kritériumok mentén keresnek állást, valamint a pozíciókkal kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak

Későbbiekben az álláskeresés mellett a szakmai tanulást is elősegítené a LinkedIn. Jelenleg tesztfázisban van egy funkció, amelynek segítségével a felhasználók a mesterséges intelligenciával beszélgethetnek különféle üzleti témákról.

Ezeket a chatbotokat szakértők képzik majd ki, és az egyes tanulók egyedi igényeihez igazodva válaszolnak majd – mondta az újításokról Tomer Cohen, a LinkedIn termékigazgatója.

portfolio.hu

fotó: Getty Images

További híreink