Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Meghalt Breckl János jelmeztervező

A színházi és filmes világ kiemelkedő tagja 63 éves volt. 63 éves korában, betegség következtében elhunyt Breckl János jelmeztervező – tudta meg több forrásból az rtl.hu. Számos filmben és színdarabban közreműködött, a Kertész Mihályról szóló Curtiz című filmben végzett munkájáért Magyar Filmdíjat nyert 2018-ban, 2007-ben pedig a Dolina című film alkotóközösségének tagjaként a legjobb látványért díjazták […]

A színházi és filmes világ kiemelkedő tagja 63 éves volt.

63 éves korában, betegség következtében elhunyt Breckl János jelmeztervező – tudta meg több forrásból az rtl.hu.

Számos filmben és színdarabban közreműködött, a Kertész Mihályról szóló Curtiz című filmben végzett munkájáért Magyar Filmdíjat nyert 2018-ban, 2007-ben pedig a Dolina című film alkotóközösségének tagjaként a legjobb látványért díjazták a Magyar Filmszemlén.

De a jelmezeivel szinte egészen biztos, hogy legalább egyszer mindenki találkozott az elmúlt évtizedekben, hiszen olyan filmekben dolgozott, mint a Post Mortem, A feltaláló, a Trezor, a Viszkis, a Swing, az Isteni műszak, az Üvegtigris 3., a Made in Hungária, a Kontroll, a Meseautó vagy a Sátántangó. Emellett az Aranyélet, a Tóth János, a Hacktion, a Patika vagy a Privát kopó is neki köszönhetik a jelmezeiket.

A közösségi médiában a filmes és színházi világ számos szereplője emlékezett meg róla.

Forrás: kreativ.hu

Fotó: Pinceszínház Facebook