Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Meghalt egy fiatal nő a budapesti kórháztűzben

Egy fiatal nő meghalt, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával vittek el a Szent Imre kórházból. Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban –  közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A lángok egy földszinti helyiségben csaptak fel. A tűzoltók eloltották a tüzet, majd megkezdték a kórház átvizsgálását és átszellőztetését. A munkálatok […]

Egy fiatal nő meghalt, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával vittek el a Szent Imre kórházból.

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban –  közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A lángok egy földszinti helyiségben csaptak fel. A tűzoltók eloltották a tüzet, majd megkezdték a kórház átvizsgálását és átszellőztetését. A munkálatok idejére kiürítették az épületet.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek később azt mondta, a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A több mint hetven tűzoltó 18 gépjárművel vonult a helyszínre.

A tűz mintegy 50 négyzetméteren égett a földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés mintegy 100 négyzetméteren rongálták meg az épületet. Hatósági eljárás keretében vizsgálják a tűz  keletkezésének körülményeit. 

Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.

A tűz egy halálos áldozatot követelt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek. Több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Az MTI tudósítójának beszámolója szerint az épület emeleti ablakaiból plédeket dobáltak ki, hogy a tűz miatt a szabadba kivitt betegeket megvédjék a hidegtől. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta: Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az orvosok, ápolók, a személyzet tagjai biztonságban vannak, és a főigazgatót mindenben segítségéről biztosította.

Forrás: 24.hu

Kép: 24.hu