Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Meghalt Götz Werner, a DM alapítója

Néhány nappal a 78. születésnapja után elhunyt a DM alapítója. Götz Werner az 1970-es években ahelyett, hogy a családi drogériát vitte volna tovább, megalapította a saját cégét, amelyet aztán 35 éven át vezetett, visszavonulása után pedig a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének egyik leghíresebb szószólója lett. 78 éves korában elhunyt Götz Werner, a Drogerie Markt üzletlánc […]

Néhány nappal a 78. születésnapja után elhunyt a DM alapítója.

Götz Werner az 1970-es években ahelyett, hogy a családi drogériát vitte volna tovább, megalapította a saját cégét, amelyet aztán 35 éven át vezetett, visszavonulása után pedig a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének egyik leghíresebb szószólója lett.

78 éves korában elhunyt Götz Werner, a Drogerie Markt üzletlánc alapítója – jelentette be a cég.

Werner 1973-ban alapította meg a DM-et. Arra jó esélye volt, hogy drogériákkal foglalkozzon – a nagyapja és az apja is ezt a munkát űzte -, azonban nem maradt a családi cégnél, mert zavarta, hogy az apja nem vevő az ötleteire. Ezért fiatalon elköltözött Heidelbergből Karlsruhéba, és ott megalapította a saját üzletét. A nagy ötlete az volt, hogy a vevők jobban szeretnék, ha nem kiszolgálják őket a drogériában, hanem saját maguk válogathatnak a termékek közül a polcokról, ugyanúgy, ahogy egy boltban.

35 éven át vezette a vállalatot, ez után adta át a munkáját a fiának, Christoph Wernernek.

Bár euróban mérve is milliárdos vagyona volt, a feltétel nélküli alapjövedelem nagy támogatójának számított, ő volt az egyik leghangosabb szószólója a német üzletemberek közül ennek a kezdeményezésnek.

Forrás: hvg.hu